Review: Lights Out (2016)

b1686f3d790f32dce182fc5574fa9a06.jpg

Apakah sudah pernah menonton film pendek berdurasi 2 menit 42 detik berjudul sama di tahun 2013 silam? Film berdurasi hampir tiga menit tersebut mampu membuat bulu kuduk saya berdiri dan ditutup dengan ending yang masih kebayang sampai sekarang. Setelah tahu bahwa film pendek tersebut akan dibuat versi film bioskop nya saya sangat excited karena dengan film pendek nya saja saya sudah ketakutan sendiri apalagi menyaksikanya dengan durasi satu jam lebih. David F. Sanberg yang juga menggarap film pendeknya mempunyai wewenang besar untuk memperpanjang film nya dan melakukan apa yang tidak sempat ia lakukan di film pendeknya. Ia tahu betul apa yang ia inginkan, karena itu menurut saya Lights Out bekerja dengan sangat efektif dalam rangka menakut-nakuti penontonya. Read More »

Review: The Shallows (2016)

the-shallows-poster.jpg

Banyak sekali shark movies yang telah beredar, namun masih belum ada yang mampu menyaingi kehebatan Jaws. Jaws memang membuat penontonya parno sendiri ketika berada di pantai dengan tata musik nya yang mencekam yang masih terngiang-ngiang di kepala. Tapi memang saya masih belum menemukan film yang mampu jika tidak lebih baik setidaknya sama baiknya dengan Jaws. Rasanya film-film tentang hiu entah mengapa masih belum ada yang tampil memuaskan. Contohnya saja Shark Night yang sangat buruk itu. Kemudian Dark Tide nya Halle Berry yang juga sangat datar, Bait yang cukup diakui mempunyai ide yang sedikit lebih berbeda namun pada akhirnya tampil dengan buruk lewat eksekusi yang lemah. Dan bahkan telah dibuat kembali belakangan ini campuran hiu dengan tornado, Sharknado yang sangat konyol itu. Kali ini giliran The Shallows hadir untuk menunjukkan apakah film ini mampu menyaingi film JawsRead More »

Review: The Purge: Election Year (2016)

file_749823_Purge1.jpg

Rasanya, bagi saya The Purge (2013) memiliki premis yang sangat menarik, refreshing dan baru. Tiga tahun yang lalu, membaca premis nya saya seperti girang sendiri karena sebagai pecinta film horor slasher semacam ini seperti dream come true bagi saya. Walaupun sebagai hasilnya, The Purge (2013) yang memiliki potensi besar untuk menjadi sebuah film home invason dengan premis menarik dan ide yang baru itu gagal menjadi sebuah film horor yang menghibur secara keseluruhan. Hal ini tidak membuat James DeMonaco putus asa. Menghadirkan seri keduanya yang berjudul The Purge 2: Anarchy (2014) yang menurut saya jauh lebih baik dibandingkan seri pertamanya, walaupun ada kekuranganya di beberapa bagian namun secara keseluruhan jauh lebih baik dibandingkan seri pertamanya. Read More »

Quick Review: Fundamentals of Caring (2016) & Viral (2016)

 

the_fundamentals_of_caring__movie_poster__by_blantonl98-da4npgm

Sebuah film yang mengisahkan tentang seorang pengasuh yang sedang dalam tahap perceraian dengan istrinya, Ben (Paul Rudd) yang dipertemukan dengan seorang laki-laki bernama Trevor (Craig Roberts) yang mengidap penyakit Muscular Dystrophy (Distrofi Otot). Trevor yang hanya memiliki waktu 7 sampai 10 tahun lagi menghabiskan waktunya dengan menonton televisi dan memakan waffle sambil mengeluarkan perkataan penuh sarkasme yang mampu menyakiti hati orang-orang, namun lama-kelamaan Ben terbiasa dengan sikap Trevor. Ingin mengubah waktu-waktu Trevor yang tersisa berwarna, Ben mengajak Trevor untuk road trip. Sepanjang perjalanan, Trevor mempelajari banyak hal dan bertemu dengan orang-orang yang telah mengubah hidup nya yang singkat tersebut. Fundamentals of Caring adalah sebuah film yang sangat lembut dan membekas. Fundamentals of Caring bukanlah sebuah film cengeng yang terlalu berupaya dengan keras untuk menjadi sebuah film yang bikin penontonya mewek. Walaupun awalnya berjalan dengan lambat dan agak membosankan, Fundamentals of Caring “membayar” nya di beberapa menit terakhir menjadi sebuah film yang begitu membekas di hati penontonya. Tentu juga dengan penampilan yang baik dari para pemainya, Paul Rudd, Craig Roberts bahkan Selena Gomez dan juga chemistry antar pemainya yang begitu meyakinkan. Fundamentals of Caring berhasil menjadi sebuah film yang stood out dari film-film sejenisnya tanpa harus terlalu berusaha keras menjadi sebuah film tearjerker. Menampilkan sebuah perjalanan yang begitu menyenangkan, menyentuh dan berkesan.Read More »

Review: Suicide Squad (2016)

suicide-squad-movie-2016-poster

Saya sangat mengantisipasi Suicide Squad semenjak trailer nya dirilis setahun yang lalu saya sudah tidak sabar untuk menyaksikanya. Dan hari pertama rilis di Indonesia, saya langsung bergegas untuk menyaksikanya. Dengan ekspektasi yang cukup tinggi dan harapana-harapan bahwa DC akan membayarkan kekecewaaan para penggemarnya dengan Batman v Superman yang mengecewakan kemarin. Bayangkan saja, menyatukan para supervillain dalam satu film, hasilnya pasti akan menyenangkan dan something different dari film-film lainya. Saya tidak mau buru-buru mengatakan bahwa Suicide Squad adalah film paling mengecewakan di tahun ini, namun saya memang seharusnya tidak terlalu menetapkan standar yang terlalu tinggi. Dengan DC dan Marvel yang terus-terus dibandingkan, sepertinya DC harus benar-benar step up their game karena pada akhirnya yang terkesan dengan hasil nya hanyalah para penggemar DC, namun bukan para casual. Read More »

Review: ILY From 38000 Ft (2016)

027848600_1462360041-FA_POSTER_70x100_-_ILYF3800FT_-_Text_2

Saya sebenarnya agak anti nonton film yang beginian karena saya pikir gak jauh beda dengan film-film FTV yang sering ada di layar televisi. Kayak bisa nonton dirumah gitu. Seperti film-film dari Screenplay Productions sebelumnya, Magic Hour (2015) dan London Love Story (2016) yang lalu yang tidak mendapatkan review yang cukup baik, terutama Magic Hour. Film-film drama remaja romansa semacam ini seperti hanya mengandalkan bintang utama yang itu-itu saja dan adegan-adegan romantis yang bikin mau muntah saja. Ya, tapi untuk kali ini.. saya mau tidak mau harus menyaksikan karena sebenarnya penasaran juga. Dan juga kemarin mereka dengan niat mengadakan konser musik di SCTV untuk Launching film ini dan menurut saya niat mereka patut diacungi jempol dan dengan jumlah penonton yang sudah menembus satu juta penonton dan menjadi film ke-7 tahun ini yang menembus satu juta, mereka layak mendapatkanya dengan usaha yang mereka kerahkan untuk kesuksesan film ini. Ya, jadi untuk masalah promosi mereka sih hebat banget.Read More »

BIG BROTHER 18 POWER RANKINGS: WEEK 2

big-brother-season-18-new-cast-bikinis (1).jpg

The house just sent Jozea packing and I couldn’t be more excited because Jozea has been running the house acting like he’s king of the house, the messiah? but let’s be honest he’s gonna come down to one of the most memorable pre jury players because of his stupidity. This season already started really well. There are bunch of root worthy players and there are already alliance to root for for me (8 Pack) and Fatal Five. It’s been a really memorable week with so many funny moments and great strategies. But with Paulie winning, It may not change the dynamic of the house and how things are going but It will definitely change when BB Roadkill winner chooose the third nominee of the weekRead More »

Review: Dirty Grandpa (2016)

dirty-grandpa-teaser-poster.jpg

Awalnya melihat trailer nya, saya tidak berharap lebih. Saya hanya ingin dibuat ketawa oleh film nya yang menurut saya akan menjadi sebuah film yang lucu dan menggelitik, simpel namun mengena di hati. Apalagi Robert De Niro, berpikiran bahwa tidak akan sembarangan memilih film. Zac Efron dan Robert De Niro dalam satu film? tampaknya akan menarik perhatian banyak sekali penonton, terutama kaum hawa. Tidak Robert De Niro maupun Zac Efron terlihat cerdas karena mereka telah bermain dalam sebuah film yang mungkin bahkan bagi Zac Efron saja sudah dibawah standar, apalagi Robert De Niro. Read More »

FAVORITE MOVIES REVIEW #2: MARI LARI (2014)

wpid-mari-lari

Sangat jarang sekali melihat film Indonesia bertemakan olahraga lari. Mungkin banyak film Indonesia bertemakan olahraga lainya seperti bulutangkis (King), sepakbola (Cahaya Dari Timur) namun lari? Saya baru kali ini menyaksikan nya. Betul-betul disayangkan saya tidak menyaksikanya di layar lebar karena tidak kesampaian. Karena hasilnya, Mari Lari adalah salah satu film favorit saya sepanjang masa. Film yang begitu mengena di hati dan menyentuh tanpa harus terlihat berlebihan dan berusaha untuk membuat penontonya menangis. Wajib tonton!
Read More »

Favorite Movies Review #1: You Are The Apple Of My Eye (2011)

you_are_the_apple_of_my_eye_ver2

Saya bukan termasuk orang yang tergila-gila dengan film-film Asia. Seperti film-film Korea, Thailand, Filipina atau Mandarin.. namun pengecualian untuk horor Thailand yang masih suka saya tonton beberapa. Selain genre horor, saya tidak terlalu menyukai menonton drama-drama romantis Asia yang menurut saya agak lebay. Mungkin ada beberapa yang saya tonton seperti Love of Siam (2007) dari Thailand yang menurut saya merupakan salah satu film terbaik yang pernah saya tonton. Kemudian, Suckseed (2011) yang juga dari Thailand yang menurut saya not bad.. dan ada juga Crazy Little Thing Called Love (2010) dari Thailand juga yang sampai sekarang tidak tahu letak bagusnya dimana. Hanya sedikit film-film Asia yang berhasil mencuri perhatian saya dan saya agak sulit untuk dipuaskan dengan film-film Asia. Namun, You Are the Apple of My Eye mungkin bukan merupakan film drama-romance terbaik dari Asia namun merupakan my personal favorite karena banyak hal.Read More »

Review: Now You See Me 2 (2016)

now_you_see_me_two_ver18

Masih ingatkah dengan film Now You See Me 3 tahun yang lalu, yang menjadi sebuah film yang tak diduga telah mencuri perhatian banyak sekali orang dengan mempertontonkan trik-trik sulap namun dibalut dengan cara yang lebih fresh dari film-film bertemakan magic lainya. Saya pun awalnya tak tahu akan eksistensi film Now You See Me tersebut, teman saya yang mengenalkan film ini kepada saya. Dan sekuel nya pun tiba-tiba ada saja, saya tidak mengantisipasi sekuelnya karena memang tidak tahu kapan sekuelnya akan tayang. Apakah sekuelnya bisa meneruskan kesuksesan seri pertamanya?Read More »

Review: Ada Apa Dengan Cinta 2 (2016)

Ada-Apa-Dengan-Cinta-AADC-2

Sudah 14 tahun semenjak kita diberkahi dengan sebuah film yang sangat iconic berjudul Ada Apa Dengan Cinta dan sepertinya semenjak film tersebut sudah membuat standar yang cukup tinggi bagi film-film drama romansa remaja yang lainya. Dan sepertinya tidak ada atau belum ada drama romansa yang seindah Ada Apa Dengan Cinta. Sepertinya film yang dibuat 14 tahun yang lalu paling dapet feelnya. Serasa paling ngena di hati dan sangat memorable. Bahkan sudah 14 tahun saya masih ingat adegan-adegan di dalamnya, dan line di dalam film tersebut pun masih diingat banyak orang. Ada Apa Dengan Cinta mendapatkan sebuah tempat tersendiri di hati para penonton-penontonya. Rangga dan Cinta terasa seperti hadir di kehidupan nyata para penonton. Salut untuk Rudy Soedjarwo yang mampu membuat Ada Apa Dengan Cinta menjadi sebuah film yang tak akan pernah tergantikan.Read More »

SURVIVOR KAOH RONG (BRAWN VS BRAIN VS BEAUTY) POWER RANKINGS WEEK 2!

Survivor-Kaoh-Rong

I honestly think that this season isn’t going to be a watchable season due to the amount of medevacs and as we can see from the preview during the Cambodia’s finale, there will be lots of medical checks and I personally don’t wanna watch that kind of stuffs because It’s not compelling, It’s painful to watch. Seeing that, I think that makes most of us lower our expectations. Especially after an amazing season of Second Chance, we kinda knew that we need to lower our expectations and this is going to be a good season but this will not top Cambodia. But, two weeks gone by…. Kaoh Rong is arguably one of the most entertaining seasons I’ve seen. I love how everyone is just so memorable like none from the cast that I felt blend. Everyone brought something to the table and are so memorable. My personal favorite is the Beauty Tribe. They haven’t been to Tribal, but they gave the most at this point. They strategized the most. There are clear majority on that tribe as oppose to Brian who’s still unclear and Brawn who’s just a hot mess. I love the girls from the Beauty Tribe, they seem like they know what to do and what It takes to win the money and I’m loving it.Read More »

AMERICAN IDOL 15: TOP 24 PERFORM (THE FIRST 12)

 

1. Stephany Negrete – Mamma Knows Best by Jessie J: C+

The thing is with this song I think we were expecting more because this song has been done so many times and has been done great by so many people. And you can’t beat Jessie J but you can add your own spin to it. Just like what Sarina Joi Crowe did last season, It was magical. And I was expecting Stephany to really kick ass like Sarina did but infact, I felt like It was very boring and karaoke. There’s no connection, for once JLo was right. It’s really hard to connect with her on this performance, there’s no connection at all. There’s no “I want to vote for her on the voting rounds” kinda feeling.

2. Mackenzie Bourg – Say Something by A Great Big World: A-

Mackenzie isn’t the strongest in the bunch and isn’t the best vocalist either. But he’s always finding creative stuffs to brought to the table. His ability to pick a song and make it his own is undeniable. It happened again tonight. It was so simple but the simplicity made the performnace so pretty and so heartfelt. The performance was so laid back and so relaxing and I could hear this all day long. I want the studio version of this performance!

3. Jeneve Mitchell – Angel by Sarah McLachlan: B

I love this song so much and when Kree Harrison did this on the Finale Night, I got teary eyed because this song means a lot to me. When someone that I don’t really like sing this song, I am going to give that person a hard time. But Jeneve shocked me. Emotion wise, It’s so heartfelt. I feel like It’s ridiculous at her age that she has the ability to deliver a message from a song so well and she felt every words of it, like this song means a lot to her (well I don’t know, but…) It was a very solid performance from Jeneve shockingly. I think I am starting to join the Jeneve bandwagon, we’ll see…

4. Jenna Renae – My Church by Maren Morris: B

Damn, she has a really thick voice and she has gorgeous tone. I kinda dig the raspiness on her voice (I heard it on her “Flat on the Floor” performance) and I don’t really hear it last night. Last night wasn’t her strongest vocally. On the last chorus, she kinda oversing a little bit and It was a bit over the place. But the thing is she had fun. She enjoyed singing up there and she owned the stage and she moved the crowd and that’s a great performer in my eyes. If the judges are really looking for superstar, forget the technical issues for this one particular performance and look at the other side of her. She’s like a firework on the stage, she’s the one that will wake the crowds up when they’re bored listening to sappy ballads. I hope she makes it through.

5. James VIII – Love Lockdown by Kanye West: C+

I wanted to give him a C, but I gotta give him a C+ for song choice. Very unpredictable and he’s actually trying to give us something different and unpredictable. But there’s no captivation from the performance. I was already bored in 30 seconds listening to it. I think there wasn’t really a mistake in his vocals and there wasn’t really something fatal about this performance. It’s just there’s really nothing special about it.

6. Sonika Void – Safe and Sound by Taylor Swift: B+

I still think that I want more feeling when she sings, but this performance snatched me. Once again, she has a beautiful butter-y voice. Her voice is as smooth as silk and I could listen to her sing all day long, 24/7. But I am really worried. I don’t think she will pick a smart song choice. From her audition until now, It’s very very predictable and I felt like she only knows songs from Ariana Grande and Taylor Swift and big divas like Celine Dion, Whitney Houston which scares me. I hope that there are lots of themes so that she can explore more but for tonight, I think It was very solid and very beautiful. I think people are looking for this one performance that made them just sit down and stare to their screen captivated by it, this was it.

7. Gianna Isabella – I Put A Spell on You by Annie Lenox: D+

Seriously, tell me one reason why is ths chick still here? Because her mother is Brenda K. Starr and they would feel bad to cut her and because JLo know her mother so well? Are they really seeing a potential in Gianna? She’s not ready and the fact that she has the audacity to pick this song.. I am baffled. She has no maturity to sing this song. She might hit the notes perfectly, probably all of the notes.. but I bet on you, she didn’t know a thing about this song. There’s no connection what so ever. Don’t sing the song If you can’t deliver it perfectly, especially when the song has been done so well by contestants on singing competitions such as  Quentin Tarantino from Season 14, Casey Abrams from Season 10 and Jacquie Lee from The Voice.

8. Emily Brooke – I Am Invincible by Casadee Pope: C-

The thing about Emily Brooke is I remember how talented she was during last season and I am not sure why they cut her. She came back and they thought that she’s the most growing contestant which I disagree. She’s just as good as she was a year before. My observation is, she has limited knowledge of song choices. She picked a song doesn’t allow her voice to shine. She has done this mistakes several times. She sang a song by Carrie Underwood, Casadee Pope twice and I think had she picked a much better sing It would have been a much better performance. Especially last night. It was such a trainwreck. She started as too low and she’s struggling and I know she felt like she did something wrong, I can see a dissapointment in her face. She was so pitchy which I am very shocked. It’s so dissapointing because I was rooting for her and she could be a very good succesful last winner of American Idol.

9. Avalon Young – Love Yourself by Justin Bieber: B

I really dig Avalon and I don’t think she’s being praised that much as she should be. She’s very relaxed and very laid back but in a good way and still think that this is a serious bussiness. I don’t like the song choice tonight, It’s very predictable and I expected her to sing this kind of songs. I want her voice to shine even more, I’ve seen her sing this way before, I’ve seen this performance-alike this before and I wanted something more, something special. I don’t think that I get it tonight. But she is a breathe of fresh air. It’s very relaxing especially with the mess tonight, It’s a very safe performance but could very well land her on the TOP 14.

10. Jordan Sasser – All By Myself by Celine Dion: C+

I don’t know why and how did he end up with this song, such a poor choice. I wish he would have picked a much better song choice for his voice. But what I did notice is that he has a gorgeous tone, I didn’t realize this until last night. Yes, he hits most of the notes perfectly but It was very screechy in some moments that I couldn’t stand listening anymore. The other part that was missing was the feeling. I feel like he knew that he’s that good and It was a bit of a cocky performance to show that he can hit the high notes and stuffs like that. It would have been a beautiful-packed performnace had he added a little bit more feeling towards it.

11. Thomas Stringfellow – Creep by Radiohead: C-

Thomas is probably the person that I least liked this season on the top twenty-four. I don’t really get him and the squeakiness in his voice in EVERY SINGLE LINES. It’s very distracting and such a turn-off. His performance wasn’t as catastrophic as his previous ones, but still not a good performance. It wasn’t even hit the “OK” section. He tried to hit the big notes and I appreciate that but I don’t think that him picking this song is a very smart choice.

12. La’Porsha Renae – Proud Mary by Tina Turner: B+

La’Porsha can do no wrong. Eventhough the song choice was a little bit of a meh to me at the beginning and the performannce I felt like she didn’t have the move that much and It was so much better at the beginning when she was just standing up and dance with the mic standing. But as a whole, they were very smart to put this performance as the closing performance of the night because It was so good and so refreshing. It’s like a gift after the catastrophe that is last night.

SURVIVOR CAMBODIA: SECOND CHANCE PLAYERS REVIEW!

SURVIVOR

Who would have thought that Survivor would last for 31 seasons and now 32? Survivor is such a good show that they have this loyal fans that have been watching from season one until now. Survivor is captivating and every seasons they give us something new. Something that other reality game show couldn’t do. And the theme, is what I’ve always liked from Survivor. The newest theme, us fans have been talking about this “Second Chance” theme for a long time. Why haven’t they brought it up? This is such a good theme until last June or July they decided to break the news to the fans that they’re giving us the right to choose all 20 players for the newest season, Second Chance. I was so excited. I don’t care who’s on the ballot, just thinking about picking the players that you will watch on tv screen, that’s big. And I know some of the names shouldn’t even be there and some of the names should be there, like I need more old school players but as a whole, the candidates were pretty competitive. And on the Survivor: Worlds Apart Finale, when Jeff announced the 20 players that make it, I am pretty satisfied. Of course, I would rather see Shane Powers and Teresa Cooper make it, but as a whole cast this is like the strongest cast ever. EVER. Everyone’s out there to win, none of these people has no shot to win at the beginning, everyone’s thirsty for the money and eventhough It would be so sad to see anyone goes like, the first person or the second person voted out, I am just glad that they know what they’re doing out there and they’re out there to win.

Survivor: Second Chance, I prefer to call it this way, has been very tough and exciting. It has been a very unpredictable season. The Tribal Councils, they were amazing. The blindsides, superb. And the fights, confrontation and the scheming, lying and backstabbing. It’s all on this season. Like you could wish everything that you would wish for in a season, it’s all here. The challenges, eventhough some of them were repetitive but seeing how all of the players fight for Immunity there’s still an element of “what will happen?” “who’s gonna win?” “who’s gonna break the record?” “who will beat Joe”. Eventhough this wasn’t the best season of Survivor ever, but still, to be able to pick the cast and to be able to watch the people that we all have picked was a really really enjoyable thing to do. This season has been so entertaining and Survivor is such a cool show to be able to make the fans feel belonged. To listen to the fans and to let us be a part of something. This is why Survivor has such loyal fanbase because they make us feel like we’re a part of the show as well.Read More »

Survivor Cambodia: Second Chance – Sixth Person Voted Out is…

Well, I’ve been away for 4 weeks straight and I don’t have time to review Survivor Cambodia but I’ve been watching it and I haven’t missed a single episode yet. It has been a really good season so far and some unpredictable moves (sending Peih Gee home instead of Abi) and some confusing moves (blindsiding Monica) as well. I’m going to review the sixth week of Survivor Cambodia: Second Chance. And the sixth person voted out is..Read More »

Survivor Cambodia: Just like that…. first person voted out is..

survivor

And just like that.. first person voted out from Survivor: Cambodia Second Chance is Vytas Baskauskas. Aras’ brothers. I’m a bit sad because I think Vytas was seen and edited to be creepy, the Vince edit back in Worlds Apart, but I know he’s upping his social game. I think Ta Keo should have sent Kelly Wigglesworth home instead. It should have been an easy vote, she literally costed the tribe’s win, but Vytas had to pay for it. The premiere was fun. It showed so many social game, several alliances and It showed some potential winners and some dramas as well also we’d know those who won’t win. It’s a really fun episode and I am just so in love with all of these second chancers that seeing any of these people go would be so devastatingRead More »

X FACTOR INDONESIA 2: TOP 12

Apapun yang terjadi sama Indonesian One Decade Hits yang seharusnya jadi tema minggu ini kemudian diganti gitu aja. Ya, saya sebenarnya kurang suka sama XFactor, lebih ke American Idol yang menurut saya lebih tertata rapi dan profesional. X Factor harus menempuh waktu 4 jam hanya untuk 12 orang bernyanyi dan result show. Gak semua orang bisa nunggu sampai jam 1 lebih hanya untuk ini semua. Ya, cukup sudah mengeluhnya. X Factor Indonesia tadi malam cukup memukau. Ada penampilan yang sangat sangat baik ada pula yang gak ada progress dan ada pula yang what so ever. Dhani terbukti memiliki wawasan yang cukup luas dan saya tarik kembali kata-kata saya mengenai Dhani adalah orang yang selfish, terbukti acts nya tadi malam setidaknya 2 dari 3 tampil sangat baik. Rossa, terbukti masih kekurangan wawasan mengenai lagu apa yang cocok dinyanyikan oleh ketiga acts nya. Afgan, mengejutkan. Seorang mentor yang cukup baik, ada tanda tanya dimana-mana ketika ia membuat keputusan karena tidak sesuai dengan apa yang ia ucapkan. Semntara itu, Bebi… ya, sebaiknya gak usah kesana. Saya gak ngerti apa tujuan dia disana. Mending cari mentor yang jauh lebih mengerti jangan yang gak pedulian kaya Bebi Romeo. Dengan komentar-komentar nya yang gak penting dan gak membangun. Read More »

X FACTOR INDONESIA 2 SHOWCASE & WILDCARD

1. ALDY SAPUTRA – DON’T BY ED SHEERAN

Saya sedang mengibaratkan seperti kita sedang menonton film, film yang sangat sangat predictable, kita tahu bagaimana ending nya, kita tahu apa yang akan terjadi berikutnya dan hal tersebut semuanya bagaikan kita sudah menonton film ini untuk kesekian kalinya, hal itu yang saya rasakan terhadap Aldy. Saya gak akan membahas apakah ia bertalenta atau tidak karena ini sudah tahap showcase, agak aneh rasanya untuk membahas apakah seorang kontestan itu bertalenta atau tidak, tentu saja bertalenta. Dan menurut saya, Bebi atau siapapun yang memilih lagu ini salah pilih lagu. Come on, we all know what kind of singer Aldy is, kita tahu ia memang unggul dalam hal acoustic, so don’t take it away! It’s good to shake things up, tetapi menurut saya Aldy harus tetap melakukan apa yang ia unggul seperti yang terjadi pada Judges Home Visit. Mungkin ini hanya deg-degan karena pertama kali manggung di panggung megah, karena sangat pitchy, notes as flat as pancakes. Menurut saya, Aldy gagal dan ini adalah penampilan yang benar-benar flat.Read More »